Tips från målaren

Nedan finner du värdefulla tips

Innan målning

Innan du målar är det alltid bra att rengöra väggar och tak med ett universalrengöringsmedel, som t.ex. Flüggers Fluren 37, som är en målartvätt. Tvätta efteråt med en trasa och rent vatten. Om väggar och tak är skadade av nikotin, sot eller vattenfläckar ska du rengöra med ett kraftfullare rengöringsmedel samt måla med spärrande färg.

När väggar och tak är torra kan du börja måla.

Skarpa kanter

Vill du ha skarpa kanter när du målar med flera färger på väggen gör så här:

Måla bakgrundsfärgen över målartejpens kanter innan du målar den valda färgen ovanpå. Så undviker du att färgen smyger sig in under tejpen och ger ojämna kanter.

Spärrande grundfärg inomhus

Om du har trä där det finns risk att färgämnen från t.ex. kvistar, fukt och nikotin, går igenom på den efterföljande behandlingen kan man använda grundfärgen Flügger Interiör Stop Primer. Måla 2 ggr och avsluta sedan med en färdig färg. För mer information välkommen in till oss i butiken.

Spackelmassa till sprickor

Easy filler är en lättarbetad spackelmassa för inom- och utomhus till reparationer av sprickor och hål i puts, betong, gips och trä. Sjunker och spricker ej. (Tål lättare fukt men ej konstant fuktpåverkan) Finns i tub 150ml, patronspruta 300ml, och 1 litersburk.

Laga hål med gipsplåster

Om du har ett litet hål i t.ex. din vägg kan du enkelt laga det med ett gipsplåster (Wall Patch). Slipa lätt runt hålet, torka bort slipdammet. Dra av pappret på baksidan av plåstret och fäst det över hålet med metall sidan mot väggen. Spackla ytan och vänta tills det torkat därefter kan du behandla din vägg som vanligt. Storlek på plåstret är 10x10cm.

Måla på hårda ytor

Om du vill måla på en yta som är industrilackad, kakel, laminat hård PVC etc. kan du använda dig av Flüggers vattenburna Fix Primer. Underlaget ska vara rent torrt och fast, släta ytor mattslipas. Därefter kan du måla med antingen vattenburen eller lösningsmedelshaltig färg utanpå. Kan användas både inomhus och utomhus. Vill du veta mer om produkten välkommen in till oss så hjälper vi dig.